Aleromod.com Aleromod.com

Go Back   Aleromod.com > Performance Related > L61 2.2L Ecotec Specific

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-29-2007, 11:14 PM   #1
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Car starts and stops almost right away.

2002 Olds Alero with the 2.2 Ecotec Engine and a 5-speed. 118,000 km.

Came to a gas station from my 100 km commute. During the commute, the Security light came on and stayed on for the rest of the trip. Once I filled up (and I fill up here every other day), I go to start the car, the car starts, and then stops immediately but before it stops, it sputters to a stop.

It just sat there for 10 minutes, started up fine. Turned off, started again, had trouble keeping idle and then died. IAT?? But then again, pressing on the gas didn't do anything either.

http://files.filefront.com/Aleroavi/.../fileinfo.html
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 12:57 PM   #2
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Passlock failure. Should have the car back in a couple of hours.
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 10:19 PM   #3
antichrysler
GLS member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Regina, SK
Posts: 1,215
antichrysler is on a distinguished road
Send a message via MSN to antichrysler
warranty?
antichrysler is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 06:30 PM   #4
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Quote:
Originally Posted by antichrysler View Post
warranty?

No but it is fixed.
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 06:31 PM   #5
Redog
Aleromod part owner
 
Redog's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Far Northeast Philadelphia, PA
Posts: 18,179
Redog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond reputeRedog has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redog Send a message via Yahoo to Redog
How much?
__________________
33% ALEROMOD OWNER!!


2000 Olds Alero 3400 SFI 14.53 @ 94.93
1985 Olds Delta 88 307 SBO 17.96 @ 76.99
2007 Volvo V50 T5 6M 15.782 @ 89.12
www.facebook.com/kb0177
Redog is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 11:44 PM   #6
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Quote:
Originally Posted by Redog View Post
How much?

Is assraped a word?

It wasn't bad compared to the rates here in Canada. With taxes (14%) it was $737 CDN with towing as well.
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 01:22 AM   #7
antichrysler
GLS member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Regina, SK
Posts: 1,215
antichrysler is on a distinguished road
Send a message via MSN to antichrysler
good lord........ that repair cost more than your cars worth
antichrysler is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 09:44 AM   #8
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Quote:
Originally Posted by antichrysler View Post
good lord........ that repair cost more than your cars worth

No. the car is still worth a lot more than that.
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 10:08 AM   #9
antichrysler
GLS member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Regina, SK
Posts: 1,215
antichrysler is on a distinguished road
Send a message via MSN to antichrysler
yeah i'm just buggin'
how much of that was the repair and how much was the tow?
antichrysler is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 11:29 AM   #10
Stanl3yX
V.I.P. Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: CoLuMBuS OH
Posts: 132
Stanl3yX is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Stanl3yX Send a message via Yahoo to Stanl3yX
hey, i had these same symptoms...

http://www.aleromod.com/forums/showthread.php?t=17996

its still in the shop, still waiting on that call from my mechanic...
__________________
New and Want to MOD
I have 2000 Red Alero
2.4L Twin Cam with 15" Tires
Stanl3yX is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 12:47 PM   #11
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
$300 for parts
$310 for labour
$35 for towing
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 04:04 PM   #12
freakout
V.I.P. Member
 
freakout's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Picton, ON, CA
Posts: 476
freakout is an unknown quantity at this point
Ouch, pricey. Mine does the same thing at least once a week. Wait 10 mins start with the remote works fine!
__________________

What a great damn day, I can walk!
freakout is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 05:31 PM   #13
antichrysler
GLS member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Regina, SK
Posts: 1,215
antichrysler is on a distinguished road
Send a message via MSN to antichrysler
That's expensive... I wouldn't put that much money in to fixing any car... well, at least not in one go
antichrysler is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 11:52 PM   #14
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
This kinda is my daily driver and I commute to work 100 km each way (200 total) everyday.

I really had no other choice.
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 11:53 PM   #15
Mischief007
GL Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 762
Mischief007 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mischief007
Quote:
Originally Posted by freakout View Post
Ouch, pricey. Mine does the same thing at least once a week. Wait 10 mins start with the remote works fine!

When it stops starting, check the fuel pump relay .
__________________
2004 Pontiac Grand Prix GTP CompG -- Supercharged 3800 V6
??,??? km
??,??? miles
Mischief007 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2007, 11:41 AM   #16
freakout
V.I.P. Member
 
freakout's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Picton, ON, CA
Posts: 476
freakout is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by Mischief007 View Post
When it stops starting, check the fuel pump relay .

Thanks. We try to start it with the remote all the time. When I get a new key cut, it doesn't do it for a little while.
__________________

What a great damn day, I can walk!
freakout is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 02:31 PM   #17
WreckItRoth
GX Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Illinois
Posts: 35
WreckItRoth is on a distinguished road
I had something similar after my first rebuild and i couldnt figure out what the hell it was. I actually discovered the problem with mine by mistake. Theres a fuse that is bolted on by the trans and as i would hit bumps on the road it would slowly move down and as soon as the metal on the bottom of the fuse grounded with the trans it would sputter flash security and die. Then after trying to start again it would run for a tiny bit hit some bump and down she goes. I tightened it like hell and wrapped it so it wouldnt ground out regardless if it did come loose and never had the problem again.
__________________
WreckItRoth is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2014, 12:59 PM   #18
zzyzzx
GLS member
 
zzyzzx's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Baltimore, MD USA
Posts: 5,419
zzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond reputezzyzzx has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by WreckItRoth View Post
I had something similar after my first rebuild and i couldnt figure out what the hell it was. I actually discovered the problem with mine by mistake. Theres a fuse that is bolted on by the trans and as i would hit bumps on the road it would slowly move down and as soon as the metal on the bottom of the fuse grounded with the trans it would sputter flash security and die. Then after trying to start again it would run for a tiny bit hit some bump and down she goes. I tightened it like hell and wrapped it so it wouldnt ground out regardless if it did come loose and never had the problem again.

Do they all have this or just the 4 cylinder model transmissions?
zzyzzx is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2014, 11:11 PM   #19
Fabian_7s
GX Member
 
Join Date: May 2014
Location: Grandview, WA
Posts: 46
Fabian_7s is on a distinguished road
Happened to me once after changine the brakes.. Started the engine just to give the new brakes a few test stops then after i parked it and turned it off. 10 minutes later i realized i had to get something from the store and the car turned on for 5 seconds and just died. Kept cranking and cranking but it wouldnt stay on. The security light was on on my car as well so all i did was disconnect the battery for 30 seconds and reconnected it and it started up just fine.
Fabian_7s is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:23 AM.


Powered by vBulletin Version 3.6.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.