Aleromod.com Aleromod.com

Go Back   Aleromod.com > Performance Related > LA1 3400 Specific

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-15-2016, 10:21 AM   #1
03Alerosil
GL Member
 
03Alerosil's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Minnesota
Posts: 590
03Alerosil is on a distinguished road
Oil level bypass

Is it possible to bypass that oil level sensor? the one in the pan, not the one next to the oil filter. The random light is annoying and I don't really have the funds right now to change the sensor out. I check my oil almost daily anyway as the car burns/leaks some.

Thanks
__________________
Stock 2003 3.4 alero. Pioneer 3400ub. Pioneer 4 way 6x9s. Pioneer 3 way 4x6s. 800 watt JVC amp powering 2 12" MTX Audio terminators.
03Alerosil is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2016, 07:31 AM   #2
falloutboy
GL Member
 
falloutboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Grafenberg, Germany
Posts: 820
falloutboy is on a distinguished road
Check the wiring diagram, and yeah probably easy. Its either grounding or giving it 12 V (or 5V).
__________________
My round trip through the US of A
Thanks
Julian
1979 350SB Chevrolet Camaro Project Thread
1995 Chrysler Stratus LX
1999 3.4L Oldsmobile Alero (resource page)
2002 Nissan Primera with CVT
falloutboy is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2016, 04:05 PM   #3
sleepyalero
GLS member
 
sleepyalero's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: indy
Posts: 8,391
sleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond repute
They dont have low oil lights?
__________________
[SIGPIC]
[SIGPIC]
S. . .L. . . E . . .E. . .P. . .Y. . .IS A TRAITOR--HE GOT BORED SO HE SOLD ME AFTER HAVING AN AFFAIR WITH A RICE ROCKET
Oldsnut is my Hero!
Meet Destiny, shes a 2001 Oldsmobile Alero GLS, F40 6MT swap. (#2 of 3)
2/24/14 - 200,000 miles body/motor. 22,300 on F40.
Quote:
Originally Posted by Oldsnut View Post
He would Plasti Dip his pecker if he could.
Quote:
Originally Posted by tipnitty View Post
A girl touched my Pee Pee. So you can say things are getting pretty serious for me.
sleepyalero is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2016, 11:01 AM   #4
03Alerosil
GL Member
 
03Alerosil's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Minnesota
Posts: 590
03Alerosil is on a distinguished road
Yes mine does. It has an oil pressure light that looks like an oil can and a low oil light that illuminates in yellow in the lower left hand side of my instrument cluster. The sensor by the filter does pressure. The sensor in the pan does oil level. Wires run from the PCM and ground by the starter.
__________________
Stock 2003 3.4 alero. Pioneer 3400ub. Pioneer 4 way 6x9s. Pioneer 3 way 4x6s. 800 watt JVC amp powering 2 12" MTX Audio terminators.
03Alerosil is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2016, 11:40 PM   #5
sleepyalero
GLS member
 
sleepyalero's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: indy
Posts: 8,391
sleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond reputesleepyalero has a reputation beyond repute
I have the sensor, dead center bottom of pan right? I have never seen that light... lol
__________________
[SIGPIC]
[SIGPIC]
S. . .L. . . E . . .E. . .P. . .Y. . .IS A TRAITOR--HE GOT BORED SO HE SOLD ME AFTER HAVING AN AFFAIR WITH A RICE ROCKET
Oldsnut is my Hero!
Meet Destiny, shes a 2001 Oldsmobile Alero GLS, F40 6MT swap. (#2 of 3)
2/24/14 - 200,000 miles body/motor. 22,300 on F40.
Quote:
Originally Posted by Oldsnut View Post
He would Plasti Dip his pecker if he could.
Quote:
Originally Posted by tipnitty View Post
A girl touched my Pee Pee. So you can say things are getting pretty serious for me.
sleepyalero is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 08:16 AM   #6
03Alerosil
GL Member
 
03Alerosil's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Minnesota
Posts: 590
03Alerosil is on a distinguished road
yep that's the one. I hate that light lol. It comes and goes on start up. sometimes it turns on and sometimes it doesn't. sensor is faulty. First time it came on though i actually panicked a little. Checked my dipstick and it was full. Just another quirky little problem. Spendy sensor too for what it is.
__________________
Stock 2003 3.4 alero. Pioneer 3400ub. Pioneer 4 way 6x9s. Pioneer 3 way 4x6s. 800 watt JVC amp powering 2 12" MTX Audio terminators.
03Alerosil is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 01:09 PM   #7
AleroB888
GLS member
 
AleroB888's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Knox area, KY
Posts: 2,099
AleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond reputeAleroB888 has a reputation beyond repute
As previously suggested, it should be possible to unplug the sensor, install a jumper wire across the plug and defeat the light. That's according to a Hayne's schematic I'm looking at. If it is still intermittent after that, then there may be a problem with the plug or wiring going to the PCM or ground.
__________________
1999 GLS MP90 supercharged / 2003 GL MP62 supercharged / 2004 GLS stock
Magnuson MP90 / TOG's / 3 in. Magnaflow exhaust / MSD ignition / LS1 MAF / Racetronix pump / HP Tuners / TCE 68mm TB / 36 lb Inj
= Best track time: 12.951 @ 104.48, 1.839 60 ft. (Beech Bend Raceway Park, 11-23-13), 50 Deg. F
http://www.youtube.com/watch?v=hpVYZPbpPzk
AleroB888 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 07:53 PM   #8
Young Gun
GX Member
 
Young Gun's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Rochester, NY
Posts: 34
Young Gun is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by AleroB888 View Post
As previously suggested, it should be possible to unplug the sensor, install a jumper wire across the plug and defeat the light. That's according to a Hayne's schematic I'm looking at. If it is still intermittent after that, then there may be a problem with the plug or wiring going to the PCM or ground.

With the LX9 swap that is what I had to do. No light anymore
__________________
14.63@92.9 -Full LX9 with CAI, 65MM TB, 2.5in DP, Borla Cat-Back, Crappy tires, Quick tune (Dyno Soon )
Young Gun is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2016, 07:36 AM   #9
03Alerosil
GL Member
 
03Alerosil's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Minnesota
Posts: 590
03Alerosil is on a distinguished road
Thanks guys. I'll do that next time I crawl under the car.

I thought about just cutting the connector off and soldering or sealed butt connector the ends together. I live in minnesota so i have to keep the wires sealed to keep salt out.
__________________
Stock 2003 3.4 alero. Pioneer 3400ub. Pioneer 4 way 6x9s. Pioneer 3 way 4x6s. 800 watt JVC amp powering 2 12" MTX Audio terminators.
03Alerosil is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:19 AM.


Powered by vBulletin Version 3.6.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.